איך לפתוח בלוג

איך לפתוח בלוג – חלק א’: חברת אחסון

4.5
(2)

פעם חשבתי שלהיות בלוגרית זה אומר לכתוב מלא מלא תוכן, בתקווה שאנשים יקראו ויחשבו שאני מספיק קולית כדי שהם יעקבו אחריי. אולי זה מה שישכנע בעלי עסקים לפנות אליי וליצור שת”פים. חשבתי שבהתחלה אני אקבל מוצרים לסקירה, בהמשך אולי יזמינו אותי לסקר מסעדות שוות, מלונות ואטרקציות, ואולי בהמשך הם יבקשו ממני לפרסם בבלוג שלי, ואז אני אוכל גם לגבות על זה כסף – מה שנקראה פוסטים ממומנים. אבל זה לא קרה. אחרי שבמשך שנים זו האמונה שליוותה אותי, ניסיתי להבין מה הטעם בכל כך הרבה זמן והשקעה שאני משקיעה בבלוג אם אני לא יכולה למנף אותו ולהתפרנס איתו בכבוד? 

היום אני במקום אחר ואני רוצה ללמד אתכן איך לפתוח בלוג מרוויח

אחרי הרבה קונפליקטים, ניסוי וטעייה, אכילת ראשים, שיחות עם בלוגרים ואנשי מקצוע בתחום, הבנתי סופסוף איך לפתוח בלוג וגם להרוויח ממנו. איך לקחת את כישרון הכתיבה שלי, ולדעת לנצל אותו כמו שצריך. כשנפלו לי האסימונים הבנתי סופסוף מה המטרה המיידית שלי: לעשות כמה שיותר כסף מהבלוג שלי ולהתפרנס ממנו – נקודה. 

גם סופסוף הבנתי מה המטרה שלי לטווח הרחוק: לצאת לחופש כלכלי, או במילים אחרות – ליצור הכנסה פסיבית, או כמעט פסיבית. למה הכוונה? לפי ההגדרה של כלכלנים, מדובר במצב שבו ההכנסות שלכן מנכסים שיש לכן יותר גדולות משמעותית מהוצאות המחייה שלכן, ואתן מגיעות למצב שבו אתן יכולות להפסיק לעבוד (אלא אם כן אתן ממש רוצות, כן?)

אז איך לפתוח בלוג?

פעם היו משתמשים במילה “נכסים” רק בתחום הנדל”ן או השקעות בשוק ההון, היום יותר ויותר אנשים מתחילים לקחת ברצינות גם נכסים דיגיטליים – פורטלים, אתרים, רשתות חברתיות וכן – גם בלוגים! 

כדי לפתוח בלוג או לבנות אתר, צריך לקחת בחשבון כולל 3 מרכיבים חשובים:

  • רכישת חבילת אחסון – המקום שבו תאחסנו את כל הקבצים והמידע שיש בבלוג או באתר שלכן
  • רכישת כתובת אתר (מה שנקרא דומיין באנגלית או בעברית – שם מתחם) – לרוב מתחיל ב-www או ב-http ומסתיים ב- .com, .net, .org, .co.il וכיו״ב
  • התקנת מערכת ניהול תוכן – למשל וורדפרס 

מעדיפה לחסוך זמן בלמידה ושאני אפתח בשבילך בלוג או אתר?

שלב ראשון: לקנות חבילת אחסון

איך לבחור חברה לאחסון אתרים?​

לרוב הכי זול לקנות חבילת אחסון בחברות בינלאומיות. יש לא מעט חברות שיציעו מחירים נמוכים מאוד ללקוחות חדשים לתקופה מסוימת (למשל Bluehost). אך לאחר שתסתיים התקופה המחיר יעלה – למשל בבלוהוסט המחיר הקבוע מתחיל מ-9$ לחודש בחבילת הבסיס, נכון לזמן כתיבת פוסט זה.

אבל מעבר למחיר, חשוב לקחת בחשבון גם אלמנטים נוספים. אלה ה- 5 העיקריים שבאלמנטים האלה:

  • שירותי תמיכה – אם אנגלית היא שפה קשה עבורכן, עדיף לכן לרכוש שירותי אחסון בארץ. כאן תהיה לכן תמיכה טכנית זמינים בעברית ובשעות העבודה המקובלות בישראל.
  • מיקום השרת – מהירות הגלישה היא אלמנט מאוד משמעותי שמשפיע על קידום האתר בגוגל (SEO).חברות אחסון ישראליות מסוימות מאפשרות לכן לבחור במיקום שרת בישראל, וכך היא מאפשרת להאיץ את הצגת האתר שלכם בפני גולשים בארץ. לעומת זאת, שרת בחו”ל, גורם לאתר להיטען לאט יותר, מה שעלול לגרום לגולשים לנטוש אותו מהר, לפעמים אפילו עוד לפני הופעת התוכן. לכן חשוב מאוד לבחור במיקום שרת במדינה הכי קרובה לקהל היעד שלכן.
  • תקופת ניסיון – יש חברות שמציעות 30 ימי התנסות. אם אין לך ניסיון בבניית אתרים או בהקמת בלוג, איך כמו כמו התנסות שמאפשרת לכן לבדוק איך את מסתדרת עם המערכת. אמנם במקרים מסוימים תצטרכו להכניס פרטי אשראי, אך לא תחויבו ב- 30 הימים הראשונים, אז אם תתחרטו, תוכלו לבטל את העסקה בכל רגע נתון בטווח תקופת ההתנסות, ולא תחויבו.
  • אבטחה (תעודת SSL) – אחד הדברים החשובים שגוגל דורש כיום מכל בלוג ואתר, במיוחד אם מדובר בחנות אונליין. בגדול מדובר בפתרון אבטחה דיגיטלי, ששומר על פרטיותם של הגולשים באתר, ודואג שהפרטים שלהם לא יזלגו לגורמים עוינים. בחברות אחסון מסוימים, קיימת אופציה לקבלת תעודת SSL בחינם (מדובר בלחיצת כפתור קטנה ופשוטה, שמשדרגת את האתר שלכם מבחינת קידום אתרים אורגני בגוגל. תדעו שהבלוג או האתר שלכן מאובטח כשתראו שהוא מתחיל ב- https במקום ב- http.
  • התקנת מערכת וורדפרס בקליק – חברות אחסון מסוימות מאפשרות להתקין את וורדפרס בלחיצת כפתור. דבר שבעבר היה לוקח מלא זמן להתקין ודרש להיכנס לכל מיני עניינים טכנייים, ניתן לבצע כיום ממש בקלי קלות ובמהירות יחסית.

חברת אחסון אתרים מומלצת בישראל - UPRESS

אני מאחסנת את האתרים שלי בחברת Upress הישראלית, מאחר והם עומדים בכל הקריטריונים החשובים, שציינתי בפסקה הקודמת.  אבל מעבר לזה, יש להם עוד מלא יתרונות שמצדיקים את המחיר החודשי שהם מציעים – 15$ לחבילה הבסיסית (לא כולל מע”מ או 17.5 כולל מע”מ) למשל: 

  • כלים להעברת אתרים
  • גיבוי אוטומטי לכל אתר
  • מערכת דוא”ל חינמית
  • התקנת תוספי פרימיום

חלק מהתוספים היו יכולים לעלות לכם מלא כסף אם תרכשו אותם מחוץ לחבילה. למשל:

  •  WP-Rocket – אחד התוספים הכי פופלריים כי הוא עוזר ממש להאיץ את מהירות האתר בשוק שמסייע בהאצת האתר – עולה 40$ וכאן ניתן לכן חינם.
  • Gravity Forms – תוסף מעולה ליצירת טפסים מכל הסוגים – עולה 60$ ופה ניתן לכן חינם
  •  Elementor Extras – תוסף מושלם לבניית בלוג שמרחיב ומשדרג את Elementor – עולה  26 יורו וכאן ניתן חינם
  • כל התוספים של חברת WPMUDEV – החברה מציעה שלל תוספי וורדפרס לשדרג הבלוג במחיר חודשי של 50$ – ביופרס תקבלו את כל זה בחינם אם תרכשו מהם חבילת אחסון

ובתכלס יש להם עוד מלא יתרונות שתוכלו לראות כאן, אם מתחשק לכן להתעמק ולראות את הרשימה המלאה.

חבילה הבסיסית של UPRESS תאפשר לכם לבנות אתר על דומיין אחד ותספק לכם שטח אחסון של 1 ג׳יגה, מספיק בהחלט למי שמתכוון לבנות אתר תדמיתי או אתר שלא כולל הרבה קבצי וידאו כבדים. במידה ותצטרכו מעבר לזה, תמיד תוכלו לשדרג את החבילה שלכם.

איך לפתוח בלוג ולחסוך בעלויות?​

יש לי בשבילכם קופון ל- upress שיעניק לכם הנחה של 5% על כל חבילה שתבחרו. אם תבחרו בתשלום מראש לחבילה הבסיסית למשל, במקום 193$ תשלמו כ-183$. בהמרה לשקלים וחלוקה לחודשים מדובר בפחות מ-60 שקלים לחודש (אל תשכחו שקיבלתם גם חודש חינם), מחיר סביר לכל הדעות לחבילת אחסון. קוד הקופון לקבלת ההנחה הוא UP05SHIRL ואותו תתבקשו להקליד במעמד התשלום על החבילה שבחרתן.

אהבתן את הפוסט? אשמח אם תנעצו את התמונה בפינטרסט שלכן

איך לפתוח בלוג

אז אחרי שלימדתי אתכן איך לפתוח בלוג ולרכוש חבילת אחסון, אלמד אתכן בפוסט הבא איך לבחור ספק לדומיין שלכן. אז אם אתן עוד לא מנויות לבלוג, כדאי לגלול את הדף למטה ולהצטרף למנויות שמקבלות ממני טיפים ועדכונים ישירות למייל.

עד כמה הכתבה הזו עזרה לך?

הקליקי על הכוכבים כדי לדרג

הציון הממוצע של הכתבה: 4.5 / 5. עד כה הצביעו: 2

עוד לא דירגו את המאמר הזה. את מוזמנת להיות הראשונה!

רוצה לקבל עוד טיפים בנושא תוכן ובניית אתרים?

אשמח שתשתפי את המידע עם חברותייך

אהבתן את הפוסט? אשמח אם תשתפו!

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
WhatsApp